ZborovskáAlešova
Header image
Cukrářský kurz 2019 Tisk Email

Motto: „Nevšední a dokonalý moučník vždy potěší“

Ve dnech  11.3.2019 – 14.3.2019 se v prostorách gastronomického úseku OHS  Turnov ve Zborovské ulici uskutečnily dvě „sladké“ akce. V pondělí to byl jednodenní seminář pro dvacet účastníků na téma Čokoládové cukrovinky, kdy si žáci vyzkoušeli pouze vlastníma rukama bez použití jakýchkoliv formiček vyrobit svoji bonboniéru. Od úterý do čtvrtka pak dalších sedmnáct účastníků absolvovalo třídenní kurz na téma Cukrářská technologie, kde si pod vedením zkušené lektorky žáci vyzkoušeli výrobu minidezertů, přípravu slavnostního dortu a seznámili se i s novými trendy v cukrářské výrobě.

Obě akce vedla paní Pavlína Berzsiová, viceprezidentka Asociace kuchařů a cukrářů České republiky. Kurzů se zúčastnili žáci prvních, druhých i třetích ročníků studijního oboru Hotelnictví a učebního oboru  Kuchař-číšník.

Atmosféra po celou dobu sladkého tvoření byla velice příjemná a výsledné cukrářské výrobky k nakousnutí. Žáci si rozšířili své znalosti a dovednosti a již dnes se těší na další možnost zúčastnit se podobných akcí, které má škola v plánu.

Jana Sudková

 

 
   Copyright © 2014 OHS Turnov. Všechna práva vyhrazena.  IT business, dodavatel IT řešení pro region Český ráj a okolí