Informace pro žáky a rodiče ŘEDITELSKÉ VOLNO BUDOVA ALEŠOVA 1723: dne 3. června 2024 Škola NEPODÁVÁ informace zdravotním pojišťovnám - více informací zde Školní psycholožka na naší škole
Důležité informace Nabídky práce Sbírka žáků a pedagogů na pomoc potřebným - video viz zde Vzkaz ze školní jídelny: Z DŮVODU PLNÉ KAPACITY NEPŘIJÍMÁME NOVÉ (cizí) STRÁVNÍKY. Děkujeme za pochopení ZNÁMÁ CUKRÁŘKA LETÍ NA FLORIDU - Turnovsko v akci Sportovní rodino, ukaž svoji sílu! Pomoz Tomášovi na nohy!/Sports family, show your strength! Help Tomáš back on his feet! | Donio Děkovný dopis z Domova Na Zámku - Lysá nad Labem
Turnaj ve florbalu a úspěch OHS Turnov Novinky Turnaj chlapců ovládlo družstvo žáků z Alešovky, slavíme i první místo našich děvčat. V úterý 16. 4. a ve středu 17. 4. 2024 jsme spolupořádali okresní turnaj ve florbalu chlapců a dívek. Na turnaj jsme nominovali dvě družstva chlapců a jedno družstvo dívek.V silné konkurenci devíti družstev chlapců zvítězilo družstvo z Alešovky, Zborovská byla druhá. Naše děvčata se umístila na skvělém prvním místě z celkového počtu pěti družstev. Obě vítězná družstva postupují do krajského kola.
Třídenní kurz cukrářské technologie Novinky Ve dnech 24. 4. až 26. 4. 2024 se v prostorách cvičné kuchyně sešli žáci napříč obory naší školy, aby pod vedením nám již dobře známé výborné lektorky paní Pavlíny Berzsiové prožili krásné tři dny na téma Malé dezerty a dortíky.
Odborná exkurze s gastronomickou tematikou Novinky Ve čtvrtek 18. dubna se konal Gastro Hradec 2024. Jedná se o soutěž kuchařů a cukrářů, které se účastní soutěžící nejen z ČR, ale také ze zahraničí. Cílem této akce je ukázat veřejnosti i soutěžícím krásu řemesla v gastronomickém průmyslu, umožnit poměření sil teprve začínajícím kuchařům a cukrářům, ale i těm, kteří už v oboru pracují.
Není svíčková jako svíčková Novinky Žáci třetího ročníku oboru Hotelnictví absolvovali praktické cvičení na téma „Náš národní pokrm - svíčková na smetaně“. Dle vlastní volby měli vymyslet přílohu a součástí hodnocení jejich práce bylo nejen posouzení chuti, ale i způsobu, jakým byl celý pokrm servírován.
KOCOUR CUP 2024 Novinky Rok se sešel s rokem a my jsme se 4. 4. 2024 opět vydali na soutěž v čepování piva do varnsdorfského pivovaru Kocour, kde se v příjemném prostředí uskutečnil šestý ročník soutěže juniorských barmanů a pivních specialistů Kocour Cup. Junior Beer Competition se ve Varnsdorfu zúčastnilo 21 studentů ze šesti středních škol s gastronomickým zaměřením.
Projektové dny Novinky Žáci třetího ročníku oboru Hotelnictví zvládli ve dnech 25.3. a 26.3. své projektové dny na téma Velikonoční oběd. U každé slavnostně vyzdobené tabule pracovali dva žáci na pozici obsluhy a dva žáci v kuchyni připravovali menu o čtyřech chodech – předkrm, polévka, hlavní chod, moučník. Ke stolu byli pozváni rodiče žáků, kteří všechno to velikonoční veselí připravovali.