Po nuceném pobytu v covidovém období doma u svých počítačů jsme se na počátku tohoto školního roku vrhli s vervou do práce. Svědčí o tom i konání několika odborných kurzů s gastronomickou tematikou. V průběhu prvních šesti týdnů výuky jsme zvládli uspořádat baristický kurz, sommelierský kurz, barmanský kurz, cukrářský kurz, kurz o čokoládě a seminář o pivu.
Celkem všemi kurzy prošlo více než 100 žáků naší školy, nejen žáků studijního oboru hotelnictví, ale také oboru cestovní ruch a obchodní akademie.
Všechny kurzy se setkaly s velkým zájmem z řad žáků, za to jsme s paní učitelkou Sudkovou velmi rády. Doufáme také, že si všichni účastníci kurzů odnesli nejen certifikáty a osvědčení o absolvování kurzů, ale i mnoho nových dovedností a vědomostí ze světa baristů, barmanů, cukrářů, someliérů a výčepních.
Další pozitivní zprávou je také to, že jsme v tomto období navštívili v rámci odborné exkurze se žáky 2H a 3H cukrovar a lihovar v Dobrovicích u Mladé Boleslavi, kde se žáci mohli blíže seznámit s pěstováním cukrové řepy, s výrobou cukru, s historií českého cukrovarnictví a s významem cukru pro výživu člověka.
Na závěr celého zmiňovaného období jsme byli se žáky výše zmiňovaných tříd povoláni do obsluhy. Jednalo se o slavnostní večeři pro 100 osob, kterou pro své VIP klienty pořádal autosalon Autotrend, spol. s r. o. Liberec. Jako odměnu za vykonanou práci pro společnost Autotrend, spol. s r. o. mají žáci přislíbené volné vstupenky na hokejová utkání Bílých Tygrů dle volného výběru až do konce sezony.
Za gastronomickou komisi: Mgr. Štěpánka Chvalová