Ve středu 21. září probíhal seminář šéfcukráře pana Lukáše Skály. Pan Lukáš Skála je špičkový mistr cukrář světové úrovně, což dokazuje mimo jiné to, že si v roce 2016 odvezl zlatou medaili ze světové kulinářské olympiády v německém Erfurtu.
Pan Skála má svůj osobitý rukopis a jeho dezerty jsou chuťově vybalancované.
Deset našich žáků mělo výjimečnou příležitost se s panem Lukášem Skálou potkat osobně v naší školní cvičné kuchyni a pod jeho vedením připravovat skvělé věnečky z odpalovaného těsta. Žáci pracovali ve dvojicích a každá dvojice připravila 120 kusů věnečků. Připravovaly se tři druhy – s čokoládovým, karamelovým a vanilkovým krémem. Hotové věnečky si účastníci z části odnesli domů a kdo měl štěstí a byl ve škole nablízku, tak mohl také ochutnat.
Došlo k úžasnému propojení obou kurzů, a to kombinací výborné kávy připravované našimi baristy a věnečků připravovaných našimi cukráři.