ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Generator

Obchodní akademie, Hotelová škola
a Střední odborná škola, Turnov

Žáci studijního oboru hotelnictví, kteří jsou absolventy barmanského kurzu, se zapojili do programu běhu číšníků 2022. Připravili si pod vedením paní učitelky Chvalové barmanské vystoupení.

Povinnou surovinou připravovaného drinku byly nealkoholické produkty hlavního sponzora běhu číšníků, kterým byl Pivovar Svijany, a.s.

Jan Ponikelský ze třídy 3H připravil nealkoholický koktejl s názvem „Rio“. Koktejl připravoval v šejkru ze sirupů Grenadina MONIN, Cukrový sirup MONIN a fresh grepové šťávy. Ve sklenici doléval nápoj Svijanským Vozkou, nealkoholickým pivem, světlým ležákem a na závěr doplnil střikem Curacaa Blue MONIN a ozdobil řezem grapefruitu.

Erik Mareš ze třídy 4H připravil nápoj, který pojmenoval „Vozkovec“. Byl to pivní koktejl, připravovaný v šejkru ze sirupu Černý rybíz MONIN, Bitter MONIN a opět fresh grepové šťávy. Na dolití použil nápoj z nealkoholického piva Svijanský Vozka Černý rybíz&Limetka a ozdobu z limetky.

Třetí nápoj připravovala Eliška Brejchová ze třídy 4H, nazvala ho „Yuzito“. V přípravě nápoje se inspirovala tradičním postupem přípravy mojita. Její nápoj obsahoval čerstvou limetku, třtinový cukr, yuzu tea, čerstvou mátu, Lime Juice Cordial MONIN, Bitter MONIN a drcený led. Na dolití Eliška použila nealkoholický ovocný drink Svijanský Vozka Yuzu&Bergamot a ozdobu z čerstvé máty.

2022 09 Barman Beh

Upravit nastavení cookies