Ve středu 19. října 2022 v osm hodin ráno, jsme začali s přípravou výukového banketu. Nejprve jsme se sešli s žáky druhého ročníku studijního oboru hotelnictví, kteří nám pomáhali s přípravou pokrmů a obsluhou. Rozdělili jsme se na dvě skupiny, první část žáků začala připravovat pokrmy a druhá tabuli a prostory pro banket.
V 11:30 přišli žáci prvního ročníku oboru hotelnictví s paní učitelkou třídní Mgr. Renatou Knížkovou. Po úvodních slovech jsme přešli k tabuli, kde naši hosté dostali aperitiv, nealkoholické citronové martini a banket začal. Jako předkrm jsme podávali špenátové taštičky z listového těsta, následoval hovězí vývar s vaječným svítkem, jako hlavní chod svíčková na smetaně s karlovarskými knedlíky a k tomu nealkoholické višňové víno. Mezi chody jsme si vysvětlili, co banket je a kdo byla Magdaléna Rettigová. Po hlavním chodu jsme se s žáky přesunuli na zábavu. Jako zábavu jsme si připravili kvíz o české buditelce, spisovatelce a autorce díla „Domácí kuchařka“.
Následoval dezert, jablečný řez z křehkého těsta s vanilkovou zmrzlinou a nápoj domácí bezová limonáda. Poslední teplý nápoj byl domácí ovocný pečený čaj a na závěrečné rozloučení jako digestiv zázvorový likér.
Žáci čtvrtého ročníku Adéla Marečková, Eliška Brejchová, Petr Klusák