Maturanti čtvrtého ročníku se studenty druhého ročníku oboru Hotelnictví zorganizovali výukový banket pro studenty prvního ročníku oboru Cestovní ruch s třídní učitelkou Mgr. Markétou Gregorovou. Banket se uskutečnil 16.11.2022 v 11:30 hod. v učebně stolničení v budově naší školy.
Hosté byli hned po příchodu seznámeni s organizátory a tématem banketu. Na uvítanou byl podáván aperitiv – „granizado“. Po aperitivu byly hosté usazeni dle zasedacího pořádku k prostřené tabuli. Jako předkrm byla podávána ciabatta s hráškovou tapenádou a malinou. Studenti si mezi chody měli možnost poslechnout zajímavosti o španělské monarchii, základy etikety a pravidla stolování. Po předkrmu následovalo překládání španělské zeleninové polévky s masovými kuličkami. Jako hlavní chod byla kuřecí roláda se špenátovou nádivkou a zapečenými bramborami a dýní, podávaná se syceným nápojem Sprite.
Dobu mezi hlavním chodem a dezertem vyplnila zábava. Zvolili jsme soutěž v malování na téma španělské pohádky „El gato con botas“, v českém překladu Kocour v botách.
Poslední částí banketu byl dezert a horký nápoj. Jako dezert se podával španělský moučník „churros“ ze smaženého odpalovaného těsta servírovaný s rozpuštěnou čokoládou a čerstvými jahodami. Následoval teplý nápoj - horká malina.
Celý banket byl zakončen digestivem v podobě višňové šťávy a rozloučením ze strany organizujících maturantů a učitelů.
Žáci čtvrtého ročníku: Oliver Mochal, Antonín Kapoun, Erik Mareš