ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Generator

Obchodní akademie, Hotelová škola
a Střední odborná škola, Turnov

Na vylosované téma jsme měly uspořádat výukový banket. Ten náš se konal 23. listopadu 2022. Ráno jsme se sešly se studenty druhého ročníku studijního oboru Hotelnictví, kteří vařili a obsluhovali. Rozdělili se do kuchyně a do obsluhy a věnovali se přípravným pracím, aby banket mohl v 11:30 začít.

Naši hosté z prvního ročníku oboru Strojírenství s třídní učitelkou Ing. Veronikou Melichovou byli  uvítáni a po úvodních slovech jim byl rozdán aperitiv v podobě malinového sektu. Poté následovalo usazení ke slavnostní tabuli a hlavní část banketu začala. Jako první se hosté dozvěděli základní informace o stolování a poté byl servírován předkrm v podobě plněných rajčat se zeleninovým salátem. Po předkrmu byly poskytnuty další informace o etiketě. Jako polévku hosté dostali bramborovou polévku, na uhašení žízně byla podávána pramenitá voda Rajec. Mezi jednotlivými chody se hosté dozvěděli informace o zajímavých místech v České republice a důvody výběru jednotlivých pokrmů do menu. Jako hlavní chod bylo pečené kachní stehno s karlovarskými knedlíky, s červeným a bílým zelím, jako nápoj zázvorový Kinley Tonic. Po hlavním chodu měli hosté krátkou přestávku a následovala zábava. Zvolily jsme obrázkovou křížovku, která se vztahovala k našemu tématu. Výherce obdržel sáček bonbónů. Po přesunu zpět byl servírován dezert, čokoládová pěna s malinami. Jako teplý nápoj jsme vybraly domácí ovocný pečený čaj. Na závěr menu byl podáván nápoj, který jsme nazvaly „Sladké jablko“.

Žákyně čtvrtého ročníku oboru hotelnictví: Kristýna Šikolová, Natálie Lorencová, Simona Havelková

2022 11 Banket3

Upravit nastavení cookies