Předposledními akcemi v měsíci únoru a březnu 2023 pro studijní obor hotelnictví v tomto školním roce byly dva semináře o pivu, které byly určeny pro žáky 4. ročníku studijního oboru hotelnictví a učebního oboru pivovarník sladovník, a sommelierský kurz, kterého se účastnilo 19 žáků ze tříd 2H, 2KČ, 3H a 3CR. Cílem obou akcí bylo rozšířit vědomosti a dovednosti účastníků z oblasti pivovarnictví, sladovnictví, zdokonalení se v technice práce výčepního, péče o výčepní zařízení, dodržování hygienických předpisů a v technice čepování piva. Totéž platí i o sommelierském kurzu.
Následovat budou ještě kurzy cukrářské technologie na konci března a počátku dubna 2023.
Letos jsme pro sommelierský kurz zvolili novou nabídku od Asociace sommelierů ČR. Vzdělávací kurz Asociace sommelierů ČR je určený žákům středních odborných škol, středních odborných učilišť a vyšších odborných škol. Lektorem kurzu byl Mgr. František Koudela, viceprezident Asociace sommelierů ČR.
Obsahem kurzu bylo:
Výstupem pro účastníky, kteří prošli celým kurzem a úspěšně zvládli online test, byl Junior certifikát sommeliera.
Mgr. Štěpánka Chvalová