V měsíci dubnu 2023 v rámci studijního oboru Hotelnictví proběhly tři události, které stojí za připomenutí. V předvelikonočním týdnu žáci 3. ročníku uspořádali pod vedením učitelů odborných gastronomických předmětů dva projektové dny. V těchto dnech připravovali čtyřchodové menu a slavnostní tabule pro 4 osoby na téma „Příroda se probouzí“, velikonoční oběd.
Této události přecházelo několik týdnů příprav, psaní scénářů a plánování pracovních postupů pro realizaci. Ke slavnostním tabulím byli pozvání především rodiče žáků 3. ročníku. Na doplnění počtu hostů přišli ochutnat velikonoční menu i někteří vyučující.
Cílem projektových dnů bylo ověření vědomostí a dovedností z technologie přípravy pokrmů, nauky o potravinách a stolničení, které žáci nabyli v průběhu studia. Dalším cílem bylo nabytí zkušeností a trénink na realizaci banketních tabulí, které budou žáci organizovat v rámci odborného semináře v posledním ročníku studia.