ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Generator

Obchodní akademie, Hotelová škola
a Střední odborná škola, Turnov

Připravit banket vyžaduje velké přípravy, a proto jsme začali ve středu 11. října 2023 již v 7:30 ráno. Nejdříve jsme připravili suroviny na jednotlivá vařící stanoviště a nápoje k následné úpravě. V 7:50 dorazili žáci druhého ročníku oboru hotelnictví, aby nám pomohli s přípravou obsluhy a výroby.

Ve čtvrt na dvanáct přichází třída prvního ročníku oboru Kuchař-číšník i s paní učitelkou Mgr. Zuzanou Vlčkovou a vedoucí banketu i s jeho společníky nabízejí hostům welcome drink, vedoucí pronáší welcome proslov a následně hosty posadí k tabulím. Jako welcome drink jsme nabídli nealkoholický aperitiv Rohozecký mražák, jenž obsahuje zázvorovou limonádu, hroznovou a citronovou šťávu.

Po usazení hostů se vzhledem k teplému předkrmu podávala polévka - kuřecí vývar s celestýnskými nudlemi. Po polévce se nalévala mattoni minerální voda, vedoucí obohatil atmosféru banketu přednáškou o etiketě a pravidlech stolování. Následoval předkrm v podobě smažených zeleninových hnízd s vajíčkem a jalapeño dresinkem. Před hlavním chodem se servíroval nealkoholický radler značky Rohozec. Pro náš banket jsme zvolili tematiku Rohozeckého pivovaru a taková byla i prezentace před hlavním chodem. A konečně následovala svíčková na smetaně s karlovarskými knedlíky a brusinkovým terčem. Po desetiminutové pauze, která přispěla rozvolnění nálady hostů, se podávaly všemi oblíbené rychlé špunty, konkrétně Robby bubble jahodové příchutě. Poté přišla zábava v podobě karaoke, kde se soutěžilo o ceny a zpívaly se tematické - pivní písně. Závěr programu patřil jednak dezertu pojatému klasicky - buchtičky se šodó zpestřené čerstvým ovocem a mátou, k tomu káva espresso, jednak digestivu zlatá pěna - mrkvová, ananasová a banánová šťáva.

Studenti čtvrtého ročníku Eduard Smetana, Jiří Ondruš, David Vácha.

 

2023 10 11 banket

Upravit nastavení cookies