ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Generator

Obchodní akademie, Hotelová škola
a Střední odborná škola, Turnov

Dne 10.11.2023 jsme ve cvičné kuchyni OHS trochu netradičně vítali svátek svatého Martina. Místo vypečené husičky s knedlíčkem a se zelím to byly pokrmy, které ctily zásady přípravy vegetariánské a flexitariánské stravy.

Pro video z akce klikněte zde.

Sedm žáků z prvního, druhého a třetího ročníku hotelové školy se na jednodenním semináři seznámilo s přirozeně bezlepkovou stravou a s kombinacemi rostlinných bílkovin pro nutriční plnohodnotnost. Pokrmy jako veganský burger, jáhlový plněný knedlík se zelím, kokosové lívanečky s povidly, domácí Snickers, jablečný jáhelník s kokosovou smetanou a další netradiční dobroty žáci nejenom ochutnali, ale podíleli se i na jejich přípravě. Můžeme se jenom těšit, že lektorka semináře paní Ilona Dostálová mezi nás zase brzo přijde.

Jana Sudková

2023 11 10 vegan

Upravit nastavení cookies