Slavnostní banket je předstupeň naší maturitní práce, a proto jsme si na přípravách nechaly záležet a zahájili jsme je již v 7:30 a v 7:50 se k nám přidali žáci ze třetího ročníku oboru hotelnictví, kterým jsme rozdělily úkoly. Pustili se do výzdoby, leštění inventáře a prostírání stolů a v 11:00 jsme měli vše připraveno.
V 11:30 přišly deváté ročníky Druhé základní školy v Turnově se svými učitelkami, vedoucí banketu mohla krátkým proslovem všechny uvítat, nápojáři podali aperitiv v podobě nealkoholického Aperolu s pomerančovou šťávou a plátkem pomeranče a následně se hosté usadili ke slavnostní tabuli.
Před podáváním prvního chodu menu, studeného předkrmu, pro který jsme zvolily vaječnou roládu s tuňákovou pomazánkou a petrželkou, měla vedoucí banketu přednášku o stolování a etiketě. Poté byla hostům nalita minerální voda značky Mattoni a servírována polévka, hovězí vývar s jáhlovými knedlíčky a pažitkou. Po polévce následoval hlavní chod v podobě špízu z vepřové panenky s pečenými bylinkovými brambory a omáčkou z kaštanů a nápojáři hostům servírovali nealkoholické červené víno.
Pro zpestření atmosféry se hosté odebrali do auly, kde byla připravena zábava v podobě míchání nealkoholických koktejlů. Když se pak hosté vrátili zpět do učebny stolničení, podávala se jim Vinea společně s moučníkem, kterým byla tartaletka s pudinkovým krémem a kiwi. Následovalo ještě horké jablko se skořicí a hřebíčkem. Tuto společenskou akci jsme zakončili posledním nápojem z menu, a to nealkoholickým digestivem light and breezy, jenž se skládá z nealkoholické vodky, zázvorového piva a limetkové šťávy.
Rády bychom poděkovaly hostům, že byli celou akci velice milí a pozorní. Také bychom chtěly poděkovat studentům ze 3H za úžasnou práci a zároveň veliké díky patři paní učitelce třídní za její výpomoc nejen v průběhu banketu, ale i v průběhu celých čtyř let .
Děkují studentky čtvrtého ročníku Šárka Marešová, Eliška Typltová a Kateřina Kuželáková.