Po roce se opět rozvoněly prostory cvičné kuchyně po čokoládě a zdobených dortech. Žáci napříč obory naší školy se zúčastnili dvou jednodenních seminářů na téma Dezertní a čokoládové cukrovinky a Potahování a zdobení dortů.
První den doslova za pár hodin vyrobili vlastní bonboniéru z mléčných, jádrových, čokoládových pralinek a bonbonů bez použití forem a druhý den se věnovali potahování dortů marcipánovou nebo modelovací hmotou a následnému zdobení různou technikou. Během obou dnů vládla příjemná a tvůrčí atmosféra a žáci si kromě osvědčení o absolvování těchto seminářů odnesli i sladké výrobky.
Již teď se můžeme těšit na další akci s paní Pavlínou Berzsiovou, která tyto semináře odborně vedla, protože v termínu 24.4.2024 -26.4.2024 proběhne na naší škole třídenní cukrářský kurz na téma Malé dezerty a dortíky.
Bc. Jana Sudková