ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Generator

Obchodní akademie, Hotelová škola
a Střední odborná škola, Turnov

Slavnostní banket je podkladem pro naši maturitní práci, musí ho proto absolvovat každý žák 4. ročníku oboru Hotelnictví. Náš den D nastal ve středu 23. října 2024. Začali jsme vše připravovat už od 6:30 a kolem 8:00 doplnili náš tým žáci třídy 2H, kteří plnili tento den roli „personálu“ a pod naším vedením se zapojili do přípravy banketu.

V 11:30 dorazily deváté ročníky ze ZŠ Skálova se svými učitelkami. Vedoucí banketu uvítal všechny hosty, kteří následně obdrželi od nápojářů aperitiv v podobě nealkoholického grepovo-malinového střiku s ozdobou z čerstvého ovoce. Dále se hosté usadili podle zasedacího pořádku.

Hned jak hosté našli svá místa, vedoucí banketu měl krátkou přednášku o etiketě stolování. Poté obsluha zahájila podávání předkrmu, kterým byl mix listových salátků s medovo-hořčičnou zálivkou a chipsem z červené řepy. Následovala pramenitá voda Aquila a servírovaná polévka, dýňový krém s opečenými dýňovými semínky. K hlavnímu chodu se podávala Vinea bílá, která doplňovala krůtí prsní plátek s opečenými batáty, vařeným chřestem a pepřovou omáčkou.

Zpestřením pro hosty byla připravená zábava v podobě pantomimy. Následně, když se hosté vrátili zpět do učebny stolničení, podával se nealkoholický Mucha sekt se studeným moučníkem, což byl v našem podání čokoládový dortík s rozvarem z lesního ovoce ozdobený čerstvou mátou.  Jako teplý nápoj jsme si pro hosty připravili horkou hrušku se skořicí. Naši gastronomicko-společenskou akci jsme zakončili digestivem, a to broskvovo-tymiánovým ledovým čajem.

Sluší se poděkovat hostům za jejich vhodné chování po celé trvání akce. Zároveň nesmíme vynechat ani šikovné studenty ze 2H, kteří byli pilní a pracovití. Velký dík patří také našim učitelkám odborných předmětů, které nás na tento moment celé studium připravovaly.

Děkují studenti čtvrtého ročníku Leoš Semecký, Filip Suska a Matěj Vlasák.

2024 10 23 banket

Upravit nastavení cookies