Dne 7. října 2025 jsme s pomocí žáků třetího ročníku oboru Hotelnictví uspořádali slavnostní banket pro žáky prvního ročníku oboru Obchodní akademie. Přípravy začaly v 7:50 hodin ráno zkontrolováním docházky žáků třetího ročníku, kteří se podíleli na organizaci našeho banketu.
Banket byl zahájen v 11:30 příchodem žáků prvního ročníku Obchodní akademie v doprovodu paní učitelky Ing. Dity Chuchmové. Předtím než se hosté usadili ke stolu, představili jsme klíčové osoby: vedoucí banketu Kateřinu Cilichovou, vedoucího obsluhy Adama Nováka a vedoucí výroby Kateřinu Klecovou. Na úvod jsme hostům podávali aperitiv, který se skládal z rozmixovaných jablek a zázvoru, a následně jsme hosty usadili k tabuli.
Jako předkrm jsme podávali lehký bramborový salátek, poté si hosté pochutnali na kuřecím vývaru s celestýnskými nudlemi a následoval hlavní chod - trhané vepřové maso v bramborových lokších podávané na dušeném červeném zelí. Po hlavním chodu byla připravena zábava, při které si žáci zahráli hru. Nakonec se hosté v dobré náladě opět usadili ke stolu, kde se podával dezert - obrácený hruškový koláč s marinovanou hruškou v portském víně.
Na závěr jsme hostům nabídli digestiv, mátovo-citrónovou limonádu, která ještě podpořila příjemnou atmosféru v popoledním čase. Hostům jsme poděkovali a rozloučili se s nimi.
V průběhu celého banket na nás pečlivě dohlížely naše paní učitelky Mgr. Štěpánka Chvalová a Mgr. Adéla Kostříková.