Náplní učebního oboru kuchař – číšník je připravit žáky do gastronomických provozů. Žáci si mohou vybrat mezi zaměřením pouze jednooborovým, to znamená, že se budou připravovat na budoucí profesi číšníka/servírky, kuchaře, nebo si zvolí možnost variability, tedy že se vyučí pro praxi a budoucí trh práce v oboru kuchař – číšník. S tímto zaměřením budou absolventi schopni se uplatnit jak při práci v kuchyni, tak i v obsluze.</>
Tento obor je tříletý, kdy se střídá týden teoretické výuky ve škole a týden praxe v provozovnách smluvních partnerů školy. V týdnech praxe jsou žáci čtyři dny v provozovnách dostupných z místa trvalého bydliště a jeden den probíhá výuka v odborných učebnách v prostorách školy. Zde pod dohledem učitelek odborného výcviku připravují budoucí kuchaři pokrmy pro sebe a své spolužáky a následně budoucí číšníci a servírky hotové pokrmy servírují. V učebně stolničení je prostor pro nácvik prvků jednoduché i složité obsluhy.
Závěrečné zkoušky jsou zadávány podle jednotného státního zadání a skládají se z písemné, praktické a ústní části. Zadání se liší podle zvoleného zaměření. Budoucí absolventi se mohou uplatnit při práci v restauracích, penzionech či hotelích.
Pro bližší informace pro uchazeče klikněte zde.