Technologie přípravy pokrmů, stolničení, nauka o potravinách a výživě, nápojová gastronomie, seminář gastronomie, komunikace ve službách, hotelové a lázeňské služby, cestovní ruch, zeměpis cestovního ruchu, odborná praxe.
Výuka odborných gastronomických předmětů TPP a STO probíhá ve cvičných prostorách školy – cvičné kuchyni, cvičné restauraci, cvičném baru a školní restauraci.
Všechny cvičné prostory jsou vybaveny moderními pomůckami a moderním vybavením (nerezové pracovní stoly, sklokeramické sporáky, konvektomaty apod.).
Žáci jsou povinni nosit do těchto prostor profesní oblečení.
Od školního roku 2018/2019 obdrží zdarma od školy chlapci černou číšnickou vestičku a dívky černou vestičku a sukni.
1. – 3. ročník: koná se na přelomu měsíců květen – červen, 1. ročník 120 hodin, 2. a 3. ročník 140 hodin
Baristický kurz, barmanský kurz, sommelierský kurz, kurz o čokoládě, cukrářský kurz, kurz studené kuchyně, carvingový kurz, seminář o pivu.
Kurzy jsou vedeny osvědčenými lektory Asociace kuchařů a cukrářů ČR, Asociace sommelierů ČR, Asociace barmanů ČR, výstupem je vždy certifikát o absolvování kurzu, některé kurzy mají akreditaci MŠMT (rekvalifikační kurzy). Délka trvání 1 - 5 dní, vždy v prostorách školy, cena se pohybuje od 500 do 3500 Kč, podle náročnosti a délky trvání.
V průběhu studia se žáci mohou zúčastnit odborných exkurzí organizovaných žáky studijního oboru Cestovní ruch nebo vyučujícími.
Příklady odborných gastronomických exkurzí: Cukrovar a lihovar Dobrovice, Veletrh For Gastro Praha, pivovar Svijany.
Soutěže: barmanské, číšnické, čepování piva, kuchařské, cukrářské.
Pro bližší informace pro uchazeče klikněte zde.