Obchodní akademie, Hotelová škola
a Střední odborná škola, Turnov

Učební obor tradičního českého řemesla – výrobce potravin (pivovarník-sladovník) - je zaměřený na přípravu žáků do pivovarů, minipivovarů a sladoven.

Tento obor je tříletý, kdy se střídá týden teoretické výuky ve škole a týden praxe v provozovnách smluvních partnerů školy – v pivovaru Svijany, pivovaru Rohozec a minipivovarech Volt (Jablonec nad Nisou), Malá Skála, Kousek piva (Liberec) a v Lomnici nad Popelkou. Zde si žáci pod dohledem odborníků z praxe osvojují veškeré dovednosti nezbytné pro budoucí uplatnění v pivovarech.

Žáci se naučí znát do největších detailů proces výroby sladu a piva. Z praktických dovedností získají schopnost samostatně vykonávat různé práce v pivovaru - od výroby mladiny na varně, její spílání a zakvášení až po filtraci a stáčení hotového piva do transportních obalů.

Závěrečné zkoušky jsou zadávány podle jednotného státního zadání a skládají se z písemné, praktické a ústní části. Budoucí absolventi naleznou uplatnění ve velkých pivovarech, řemeslných minipivovarech, provozovnách vyrábějící vlastní zlatavý mok, či nově vznikajících minipivovarech.

Pro bližší informace pro uchazeče klikněte zde.