Po nuceném pobytu v covidovém období doma u svých počítačů jsme se na počátku tohoto školního roku vrhli s vervou do práce. Svědčí o tom i konání několika odborných kurzů s gastronomickou tematikou. V průběhu prvních šesti týdnů výuky jsme zvládli uspořádat baristický kurz, sommelierský kurz, barmanský kurz, cukrářský kurz, kurz o čokoládě a seminář o pivu.
Číst dál … Zpráva gastronomické komise: máme za sebou hektický začátek nového školního roku 2021/2022
Dne 6. září 2021 jsme uskutečnili exkurzi do chmelařské farmy v obci Okna u Polep na Litoměřicku, která se zabývá pěstováním chmelu. Farma pěstuje chmel pro náš regionální pivovar ve Svijanech, kde probíhá praktická výuka žáků našeho učebního oboru „pivovarník, sladovník“.
Číst dál … Exkurze na zemědělskou farmu v obci Okna u Polep na Litoměřicku
Poslední páteční den školního roku jsme se chtěli ještě trochu pobavit, setkat se všemi ročníky studijních oborů v budově školy na Zborovské ulici. Školním rozhlasem jsme vyhlásili akci Jerusalema challenge.
Číst dál … Jak jsme zakončili školní rok 2020/2021
Významného úspěchu v letošním ročníku soutěže Středoškolská odborná činnost dosáhl student 3. ročníku oboru Cestovní ruch Martin Podzimek. S pozoruhodným badatelským úsilím a s obdivuhodnou schopností interpretace historických pramenů vytvořil odborné dílo, které by obstálo i ve srovnání s pracemi vysokoškolských studentů.
Číst dál … Úspěch v soutěži Středoškolská odborná činnost
Strana 24 z 26