V měsíci dubnu 2023 v rámci studijního oboru Hotelnictví proběhly tři události, které stojí za připomenutí. V předvelikonočním týdnu žáci 3. ročníku uspořádali pod vedením učitelů odborných gastronomických předmětů dva projektové dny. V těchto dnech připravovali čtyřchodové menu a slavnostní tabule pro 4 osoby na téma „Příroda se probouzí“, velikonoční oběd.
Číst dál … Projektové dny – velikonoční obědy pro rodiče
V rámci předmětu technologie přípravy pokrmů se žáci prvního a druhého ročníku podíleli na přípravě tradičních i netradičních druhů velikonočních moučníků. Jejich výtvory zdobily ve vitrínách v týdnu před Velikonocemi chodbu v 1. poschodí naší školy a vytvořily tak příjemnou velikonoční atmosféru.
Číst dál … Velikonoční pečení
V pátek 21. 4. 2023 se na naší škole 15 studentů z různých ročníků všech oborů zúčastnilo jednodenního semináře na téma „Potahování a zdobení dortů“. Pod vedením zkušené lektorky Pavlíny Berzsiové, která je naší dlouholetou příznivkyní a jenom v letošním školním roce u nás vedla již tři kurzy, žáci mohli obdivovat různé způsoby zdobení dortů.
Číst dál … „Sladký pátek“
Po úspěšném loňském roce, kdy jsme prvně navázali úspěšnou spolupráci se Švýcarskem, se nám podařilo v letošním roce nově navázat spolupráci s hotelovým resortem Ottenstein v Dolním Rakousku. Dne 4. 4. 2023 jsme se vydali na osobní schůzku s ředitelem resortu, abychom dohodli konkrétní možnosti uplatnění pro naše studenty. Během více než 5hodinové návštěvy nám byl představen a ukázán celý resort skýtající nesčetné možnosti uplatnění. Vzhledem k tomu, že je resort v Dolním Rakousku jeden z nejnavštěvovanějších, je i počet nabízených pracovních míst vysoký.
Číst dál … Praxe v hotelovém resortu Ottenstein v Dolním Rakousku
Strana 13 z 26