Tak trochu jako pan Brouček od Svatopluka Čecha při svých snech o výletech do minulosti se mohli cítit žáci naší školy, když se najednou ocitli v čase 70 let starém. Historik a správce sbírek Muzea a Pojizerské galerie v Semilech PhDr. Tomáš Chvátal, PhD. připravil pro naše žáky nevšední program k výuce historie a práce s informacemi vztahující se právě k problematice období padesátých let.
Číst dál … Výlet do padesátých let
Tedy myšleno a cíleně obrazně zaostřeno na konkrétní zeměpisnou disciplínu geografie cestovního ruchu, která se místo podrobnějšího obecného i regionálního zeměpisu gymnazijního charakteru učí na odborných školách se zaměřením na cestovní ruch. Učí se zde o všem, co je krásné k vidění i prožívání a na co se lidé těší. Souhrnně volný čas, odpočinek i poznání v době dovolené či prázdnin.
Číst dál … Nejkrásnější zeměpis je stejně ten náš
Ve dnech 22.3.2023 až 24.3.2023 se v prostorách cvičné kuchyně hotelové školy odehrálo krásné setkání nadšenců pro pečení dortů, zákusků a přípravu sladkých dezertů.
Pod vedením zkušené lektorky paní Pavlíny Berzsiové mělo 17 studentů různých oborů úžasnou příležitost proniknout do tajů přípravy malých dezertů a dortíků. Každý účastník si také během tří dnů vyrobil svůj slavnostní dort a ze všech dortů byly při závěrečném předávání certifikátů vyhodnoceny a odměněny tři nejkrásnější.
Číst dál … Cukrářský kurz
Předposledními akcemi v měsíci únoru a březnu 2023 pro studijní obor hotelnictví v tomto školním roce byly dva semináře o pivu, které byly určeny pro žáky 4. ročníku studijního oboru hotelnictví a učebního oboru pivovarník sladovník, a sommelierský kurz, kterého se účastnilo 19 žáků ze tříd 2H, 2KČ, 3H a 3CR. Cílem obou akcí bylo rozšířit vědomosti a dovednosti účastníků z oblasti pivovarnictví, sladovnictví, zdokonalení se v technice práce výčepního, péče o výčepní zařízení, dodržování hygienických předpisů a v technice čepování piva. Totéž platí i o sommelierském kurzu.
Číst dál … Seminář o pivu a sommelierský kurz
Strana 17 z 30