Ve čtvrtek 18. dubna se konal Gastro Hradec 2024. Jedná se o soutěž kuchařů a cukrářů, které se účastní soutěžící nejen z ČR, ale také ze zahraničí. Cílem této akce je ukázat veřejnosti i soutěžícím krásu řemesla v gastronomickém průmyslu, umožnit poměření sil teprve začínajícím kuchařům a cukrářům, ale i těm, kteří už v oboru pracují.
Číst dál … Odborná exkurze s gastronomickou tematikou
Žáci třetího ročníku oboru Hotelnictví absolvovali praktické cvičení na téma „Náš národní pokrm - svíčková na smetaně“. Dle vlastní volby měli vymyslet přílohu a součástí hodnocení jejich práce bylo nejen posouzení chuti, ale i způsobu, jakým byl celý pokrm servírován.
Číst dál … Není svíčková jako svíčková
Rok se sešel s rokem a my jsme se 4. 4. 2024 opět vydali na soutěž v čepování piva do varnsdorfského pivovaru Kocour, kde se v příjemném prostředí uskutečnil šestý ročník soutěže juniorských barmanů a pivních specialistů Kocour Cup.
Junior Beer Competition se ve Varnsdorfu zúčastnilo 21 studentů ze šesti středních škol s gastronomickým zaměřením.
Číst dál … KOCOUR CUP 2024
Žáci třetího ročníku oboru Hotelnictví zvládli ve dnech 25.3. a 26.3. své projektové dny na téma Velikonoční oběd. U každé slavnostně vyzdobené tabule pracovali dva žáci na pozici obsluhy a dva žáci v kuchyni připravovali menu o čtyřech chodech – předkrm, polévka, hlavní chod, moučník. Ke stolu byli pozváni rodiče žáků, kteří všechno to velikonoční veselí připravovali.
Číst dál … Projektové dny